Пай с тиква
Страница 1 от 1
Пай с тиква
Пай с тиква
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
125 г масло
4-5 с.л. олио
1/2 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1 кг настъргана тиква
3-4 с.л. захар
1 ч.ч. едро счукани орехи
канела
1 бр. жълтък за намазване
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Брашното, мазнината, водата, бакпулвера и солта се омесват и се разделят на 2 топки. В тавичка с къдрава форма, намазана с мазнина се разстила едната, като се издига и по стените на тавичката. Отгоре се разпределя плънката, направена от настърганата тиква, орехите, захарта и канелата. Отгоре се покрива с другата част от тестото, разточена с точилка. На няколко места се набожда с вилица, за да може част от парата да излиза. Намазва се с един разбит с няколко капки олио жълтък. Пече се 40-45 минути в предварително загрята фурна. Когато е готов се поръсва с пудра захар.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BF%D0%B0%D0%B9-%D1%81-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|